Maak kennis met: Bianca Reedijk – Meewerkend voorvrouw bij Voorne-Putten Werkt

Na 10 jaar fulltime moeder geweest te zijn, is in 2019 het roer geleidelijk om gegaan. Vanuit de gemeente ben ik toen gestimuleerd om weer aan het werk te gaan, zo ben ik terecht gekomen bij VPW. Ik ben toen begonnen als werkzoekende voor 2 uur per week op de afdeling Volume. Na 2 weken kwam er toen een projectje op een andere afdeling. Dit heb ik opgepakt en vanaf daar heb ik door kunnen groeien. Van 2 uur per week ben ik doorgegroeid naar 40 uur per week. Vanwege corona ben ik toen via het uitzendbureau aan de slag gegaan bij VPW en na 3 x een half jaar contract ben ik afgelopen 1 december 2021 officieel vast in dienst getreden bij VPW.

Ontwikkeling: In de tijd dat ik bij VPW werk heb ik mezelf heel erg veel kunnen en mogen ontwikkelen. Zo heb ik mijn heftruck, reachtruck en VCA certificaten behaald. Daarbij heb ik via Ponte de opleidingen leidinggeven 1&2 mogen volgen en onlangs ook afgerond met een gemiddelde van een 8.5. Ik ben heel trots op dit resultaat en heel dankbaar dat VPW mij het vertrouwen heeft gegeven om dit te gaan doen en om mijzelf zo te kunnen ontwikkelen. Het werken bij VPW heeft ervoor gezorgd dat ik veel meer zelfvertrouwen heb gekregen. Toen ik hier begon stond ik achter in een hoekje en zei ik niet zoveel. De mensen hier hebben ervoor gezorgd dat ik als persoon ben gegroeid.

Wat ik doe?: Op dit moment ben ik meewerkend voorvrouw op de afdeling Elektro- Assemblage. Dit houdt in dat ik eigenlijk van alles doe. Administratie, aansturen van mensen, ik weet ook hoe alles in elkaar moet en alles werkt. Daarbij ben ik hét aanspreekpunt voor mijn collega’s op de werkvloer. Hen kunnen bij mij terecht met al hun vragen (zakelijk & privé). Ik vind het ook heel belangrijk dat ik hen probeer te motiveren om zichzelf te blijven ontwikkelen. VPW biedt heel veel cursussen en trainingen aan waar ze gebruik van kunnen maken. Hiertoe probeer ik mijn collega’s dan ook te stimuleren. Een steunpilaar zijn voor collega’s vind ik heel belangrijk omdat ik weet hoe belangrijk het is om zelfvertrouwen te kweken bij mensen.

Trots: Dat mijn collega’s op de werkvloer blij zijn als ze mij zien binnenkomen maakt mijn werk heel bijzonder. Ik ben ook heel trots op het feit dat ik een grote rol heb gespeeld in de verbeterde communicatie tussen de afdeling planning, magazijn en mijn eigen afdeling (elektro-assemblage). Ik ben heel trots op het feit dat ik in 3 jaar tijd van 2 uur per week en voornamelijk mama zijn, mezelf heb ontwikkeld naar een vast contract van 40 uur per week als meewerkend voorvrouw. Bij VPW ben ik Bianca Reedijk, meewerkend voorvrouw. Als je mij vier jaar geleden vroeg waar ik nu zou zijn, had ik nooit durven dromen dat het hier zou zijn.