VOOR WERKZOEKENDE

Voorne-Putten helpt werkzoekenden op weg. Of u nu op zoek bent naar een baan in de schoonmaak, de horeca of de logistiek. Allereerst gaan we tijdens het kennismakingsgesprek aan de slag met een persoonlijk ontwikkelingsplan. Daarna heeft u op basis van uw ambities mogelijkheden tot omscholing, het behalen van certificaten of het werken aan persoonlijke ontwikkeling door bijvoorbeeld het volgen van een module presentatie of solliciteren. Met een team dat van alle markten thuis is helpen wij u aan een geschikte baan.

KEUZEMENU

Voorne-Putten Werkt helpt u graag met het zoeken van een baan

Wij helpen u graag bij het vinden van een baan

Heeft u bij de gemeente een uitkering aangevraagd? Dan helpen wij u graag bij het vinden van een nieuwe baan. Dit doen wij door het aanbieden van een persoonlijk ontwikkeltraject. Via dit traject kunnen wij u weer op weg helpen om de volgende stap te maken. Dat kan al direct een baan zijn, maar ook het opdoen van werkervaring of de terugkeer naar school behoort tot de mogelijkheden.

Werkintake

Welke ondersteuning u krijgt hangt af van uw persoonlijke situatie. Wat wilt u bereiken? Waar liggen uw talenten? En wat wilt u nog leren? Om dit te bepalen gaan we samen met u een aantal stappen zetten. Er zijn aan het hebben van een uitkering verplichtingen verbonden. Tijdens de werkintake waarin we met elkaar kennis maken doorlopen wij met u een aantal stappen en komen we tot een persoonlijk plan van aanpak.

Inspanningsverplichting

Bent u tussen de 18 en 27 jaar? Dan gelden voor u allereerst de wettelijke 4 weken zoektermijn. Bent u ouder dan 27 jaar dan is er eveneens een periode van 4 weken van actief zelf werk zoeken ingesteld. De periode van actief werk zoeken start na de eerste melding voor een uitkering en is voor iedereen van toepassing. Na deze 4 weken wordt u uitgenodigd voor een werk intake. Tijdens de werkintake worden de activiteiten die u heeft verricht in de 4 weken voor de intake beoordeeld. Zorgt u er daarom voor dat u een lijstje heeft met uw sollicitatieactiviteiten.

Uw eerste kennismaking met Voorne-Putten Werkt

De werkintake. Uw kennismaking met Voorne-Putten Werkt:

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor een werkintake, dan is dit uw eerste kennismaking met Voorne-Putten Werkt. De werkintake vind plaats op onze locatie aan de Laanweg 3 in Spijkenisse. Tijdens de werkintake maakt u kennis met uw jobcoach en gaat u samen aan de slag met een plan van aanpak. De werkintake bestaat uit de volgende onderdelen:

Hallo Werk

Komen we tijdens de intake tot de conclusie dat u op korte termijn weer aan het werk zal zijn dan ontvangt u van ons een inlogcode voor Hallo Werk. Hierop kunt u  een profiel aanmaken. In Hallo Werk worden door diverse bedrijven vacatures ingevoerd en kunnen de bedrijven zelf ook contact met u opnemen. Ook is tussenkomst van het WSP of een coach van Hallo Werk mogelijk.

Taaltoets

Indien er tijdens de intake sprake is van het onvoldoende beheersen van de Nederlandse Taal kunnen wij een Taaltoets inzetten. Hiermee wordt het taalniveau bepaald waardoor wij u gerichter kunnen voorzien van de juiste informatie.

Groepsbijeenkomst

Naast de intake neemt u ook deel aan de groepsbijeenkomst. Deze bestaat uit twee onderdelen:
–  Voorlichting
Er wordt informatie gegeven over de rechten en plichten van de Participatiewet, de Dariuz-diagnose, de re-integratiemogelijkheden en het werkgeversservicepunt.

–  Diagnose
Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst vult u de online vragenlijst van Dariuz Wegwijzer in.  Met de Wegwijzer wordt een diagnose uitgevoerd. In de diagnose wordt ingegaan op werkervaring, scholing, taalvaardigheid, verslaving, gezinssituatie, eventuele ondersteuning die u hierin krijgt, de financiële situatie, de psychische en lichamelijke gesteldheid, de wijze van daginvulling, de inschatting van de kansen op de arbeidsmarkt en de ondersteuning die u denkt nodig te hebben. De uitkomst is een indeling in afstand tot arbeidsmarkt, dit betekent de periode die u nodig heeft om aan het werk te kunnen, en een re-integratie advies.

Onderzoek arbeidsinzetbaarheid

Als ondersteuning bij de diagnose kan eventueel ook een arbeidsmedisch onderzoek worden ingezet om daarmee inzicht te verkrijgen in de mogelijkheden, beperkingen en belemmeringen.

Gesprek beoordeling inspanningsverplichting

Aan de hand van gegevens die u in de Dariuz wegwijzer heeft ingevuld wordt gekeken of u zelfstandig de weg weet te vinden op de arbeidsmarkt. Als ondersteuning nodig is, wordt een inschatting gemaakt van de arbeidsmarktkansen. Vervolgens wordt nagegaan welke vorm van ondersteuning u nodig heeft met als doel u zo snel mogelijk weer aan een baan te helpen. Samen met u wordt bekeken welke stappen nodig zijn om het ontwikkeldoel te bereiken. Op basis hiervan bepalen we  samen het traject.

Plan van aanpak

Op basis van de voorgaande stappen wordt een plan van aanpak opgesteld. Hierin wordt opgenomen wat u gaat ondernemen, waarom u dit graag wilt en wanneer u dit gaat doen. De werkadviseur maakt hierover met u concrete afspraken. Het plan van aanpak wordt gedurende de re-integratieperiode aangevuld.

 

Het traject in beeld

1. De kennismaking

Voorne-Putten Werkt bespreekt heet u welkom voor de werkintake

2. Ambities

Voorne-Putten Werkt bespreekt samen met u uw ambities

3. Profiel

Voorne-Putten Werkt schetst samen met u een profiel

4. Route

Voorne-Putten Werkt stelt samen met u een plan van aanpak op en stippelt een route met u uit
Voorne-Putten Werkt helpt u graag met diverse persoonlijke trainingen

Onze trainingen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling

De afdeling Werk heeft naast Administratie, Werkadviseurs, Accountmanagers, Adviseurs en Leidinggevenden een aantal Trainers in dienst. De trainers zijn met de sollicitatietraining en het persoonlijke contact met u gericht op individuele ontwikkeling.

Met u als uitgangspunt zijn de trainers continu op zoek naar andere manieren om kandidaten uit te nodigen, groepen samen te stellen en te inspireren. Alles om nog beter aan te sluiten bij wat u nodig heeft om de helpende hand van de gemeente aan te nemen en zo snel mogelijk, weer aan de slag te kunnen. Dit heeft naast de sollicitatietraining een ander aanbod van korte trainingen en modules opgeleverd.

Onze trainers stimuleren werkzoekenden om het beste uit zichzelf te halen. Mede daardoor is dit aanbod van modules voortdurend in beweging. Houd u daarom regelmatig de website in de gaten voor ons actuele trainingsaanbod.

Voorne-Putten Werkt deelt de trainingservaringaring van andrea walraven

Andrea Walraven
Training Persoonlijke presentatie/pitch

‘Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat ik de training Persoonlijke presentatie heb gevolgd bij Voorne-Putten Werkt maar het heeft mij wel verder geholpen. Na de cursus heb ik mijzelf in de sollicitatiegesprekken beter kunnen presenteren en mijn persoonlijke kwaliteiten en motivatie kunnen benoemen. Inmiddels werk ik bij een bedrijf waar ik regelmatig moet presenteren, dus ik heb er iedere dag nog iets aan.’

‘Ik zou het iedereen aanbevelen. Je leert niet alleen heel veel over het presenteren maar door de interactie met de groep ook heel veel over jezelf.’

Voorne-Putten Werkt helpt u bij het behalen van diverse certificaten

Onderscheid u van andere werkzoekende met een van onze certificaten

Of u nu aan de slag gaat met een cursus voor Basis schoonmaak, De Flora en Faunawet of leert rijden met de heftruck, met een erkend certificaat dat u heeft behaalt bij Voorne-Putten Werkt onderscheid u zich van andere werkzoekende. De lessen worden gegeven door professionals die inmiddels jaren ervaring hebben in het opleiden en trainen van nieuwe cursisten. Hierdoor haalt u snel en veilig een certificaat die u verder helpt.

Voorne-Putten Werkt deelt de schoonmaak-ervaring van andrea walraven

Maarten van Domen
Cursus Basis Schoonmaken

Accountmanagers met specifieke sector- en branchekennis

‘De cursus Basis-schoonmaak was mijn eerste kennismaking met de schoonmaakwereld. Nooit geweten dat dit zo interessant kon zijn. Tijdens de cursus die intern werd verzorgd heb ik geleerd hoe ik kantoren dagelijks en periodiek kan onderhouden. Ook leer je op je houding te letten tijdens bepaalde schoonmaakwerkzaamheden en het uitvoeren en oefenen van de werkzaamheden.’

‘De cursus duurde zes weken en het behalen van mijn certificaat was voor mij een extra duwtje in de rug. Kort na het behalen van de cursus heeft Voorne-Putten mij voorgesteld bij een schoonmaakbedrijf waar ik het op dit moment erg naar mijn zin heb.’

Voorne-Putten Werkt helpt u bij het behalen van een erkende opleiding in bijvoorbeeld de Horeca

Met een opleiding van Voorne-Putten Werkt leert u een nieuw vak voor nu en later

De opleidingen van Voorne-Putten Werkt zijn gemaakt in samenwerking met het bedrijfsleven. Dit betekent dat deze opleidingen naadloos aansluiten op banen in o.a. de horeca, schoonmaak en de logistiek. De opleidingen bestaan uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk waarbij het praktijkgedeelte wordt uitgevoerd bij een bedrijf. Zo maakt u niet alleen kennis met nieuwe collega’s maar vergroot u de kans op het vinden van een baan de past bij uw opleiding. Op dit moment bieden wij de volgende leerlijnen aan:

  • Leerlijn Horeca
  • Leerlijn Schoonmaak
  • Leerlijn Logistiek
  • Leerlijn Groen en Schoon
  • Leerlijn Productie
  • Leerlijn Chauffeur

→ Aanmelden voor een van de leerlijnen kan bij de opleidingscoördinator. Opleidingen@vpwerkt.nl 

Voorne-Putten Werkt deelt de horeca-ervaring van angela van nieuwenhuizen

Angela van Nieuwenhuizen
Leerlijn Horeca

‘Ik ben een maand geleden begonnen met de Leerlijn Horeca en wat een feestje is dat. Ik leer op mijn leeftijd nog enorm veel en ik heb erg leuke collega’s. Op dit moment wordt ik begeleid door een medewerker van de Watertuin in Spijkenisse en door mijn eigen coach. Zo leer ik beter te communiceren met klanten. Maar ook hoe ik de kassa moet bedienen of het ijs te serveren.’

‘De afwisseling van theorie en praktijk is erg leuk. Zo zit ik het ene moment in de schoolbanken en sta ik het andere moment met collega’s samen een verjaardagsliedje te zingen voor een jarige klant.’

Ervaringen van onze klanten

Met een persoonlijke benadering hielp Voorne-Putten Werkt mij bij het wegwerken van de knelpunten bij het zoeken naar een leuke baan.