Voorne-Putten Werkt is hét werkleerbedrijf op het eiland Voorne-Putten en het havengebied. Twee gemeenten – Nissewaard en Voorne aan Zee – bundelen hiermee hun kennis, ervaring en netwerk in één organisatie. Wij begeleiden dagelijks mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij bieden werk onder aangepaste omstandigheden en begeleiden werkzoekenden in hun weg naar de arbeidsmarkt. Dit kan door het volgen van een cursus, leerlijn, traject, maar ook met begeleiding door onze accountmanagers en/of jobcoach. Zo gaan we samen sterk op weg naar werk!

De maatschappelijke winst van werken

Voorne-Putten Werkt voert de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en Participatiewet uit waarbij de gemeente Nissewaard optreedt als centrumgemeente. De sociale werkvoorziening van de regio, voorheen bekend als De Welplaat, is daarmee ook onderdeel van Voorne-Putten Werkt. Bij Voorne-Putten Werkt zijn bijna 400 medewerkers met een Wsw-indicatie of indicatie nieuw beschut werken in dienst. Elke dag werken zij op één van onze locaties onder directe begeleiding van onze professionals, maar ook bij werkgevers op detacheringsbasis met begeleiding van een jobcoach. Daarnaast begeleiden wij dagelijks zo’n 150 kandidaten uit de Participatiewet arbeidsontwikkeling en ondersteuning bij het vinden van werk. Met de inzet van onze accountmanagers plaatsen we hen bij werkgevers.

Verbinding maken tussen werkgever en werkzoekende

In de dienstverlening staat de werkgever centraal. Samen bekijken we het arbeidsvraagstuk en leggen de verbinding met de talenten van gemotiveerde mensen in ontwikkeling. We denken mee en streven naar de best mogelijke oplossing. We weten wat er in de arbeidsmarkt speelt en maken een ‘match’ met de juiste kandidaat. Hiermee vullen wij het vraagstuk van werkgevers in en zorgen we ervoor dat zij een gemotiveerde nieuwe medewerker kunnen verwelkomen. Een aanvullend voordeel is dat werkgevers hiermee ook invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Onze dienstverlening is kosteloos. Dat geldt voor werving, plaatsing en nazorg, maar ook voor maatwerkadvies over subsidieregelingen. Onze accountmanagers brengen voor werkgevers de voordelen in kaart aan de hand van een goede balans tussen subsidiemogelijkheden, social return en duurzame talentontwikkeling. Kortom, Voorne-Putten Werkt!