“Sinds ik hier werk, voel ik me gelukkiger en meer op mijn plek”

Als een kandidaat bij ons (VPW) binnenkomt doen we natuurlijk ons uiterste best om een plekje voor diegene te vinden, het liefste bij een werkgever, dan draait iemand volledig mee op de arbeidsmarkt en wordt er ook relevante werkervaring opgedaan. Een van die kandidaten Sanne Nooteboom is onder begeleiding van @Fiona Feelders inmiddels succesvol gedetacheerd bij Snackpoint Maarten in Dirskland.

@Fiona Feelders vertelt:

“Sanne begon een jaar geleden (juni 2022) met onze assessment op Stap in Ontwikkeling. Ze twijfelde welke richting ze op wilde maar wilde proberen extern te werken. Binnen VPW twijfelde ze over haar mogelijkheden en voelde zich regelmatig niet zo lekker. Om uit te zoeken wat bij haar past en welke werkplekvoorwaarden nodig zijn, start Sanne in mei 2022 met een snuffelstage in een kledingwinkel, Sanne is gek op kleding, maar kwam er al gauw achter dat een winkel niet haar ding is.”

Sanne ging niet bij de pakken neerzitten, maar gelijk op zoek naar haar tweede beroepsvoorkeur: bij een cafetaria.

Dit blijkt de perfecte stap geweest te zijn. Sanne kende de eigenaar van het cafetaria nog en vroeg mij om te checken of zij iemand nodig hadden. Dit bleek het geval en Sanne start op 30-8-2022. Tot op de dag van vandaag is het een succes! Sanne zit lekker in haar vel en is nauwelijks nog ziek’’

Reden genoeg om eens langs te gaan bij Sanne zelf en haar te vragen naar haar ervaring:

“Ik draai al bijna een jaar volledig mee, ik doe eigenlijk alles, bestellingen aannemen, patat & snacks bakken, afrekenen maar bijvoorbeeld ook de online bestellingen aannemen en verwerken en natuurlijk ook de schoonmaak. Het allerliefste doe ik als het spitsuur is de patat bakken, dit is iets makkelijker voor mij want met al die verschillende snacks loopt alles door elkaar heen. Sinds ik hier werk voel ik me gelukkig en meer op mijn plek. Mijn eigen moeder heeft hier zelf ook jarenland gewerkt. Ik kwam hier als klein meisje dus al vaak, daarom is het al bekend terrein. Het is voor mij fijn om te weten waar ik aan toe ben, ik ben hier opgegroeid.”

Na mijn gesprek met Sanne spreken we ook kort even met Maarten de Jong, eigenaar van Snackpoint Maarten en ook haar leidinggevende op de werkvloer.

“Ik ken Sanne eigenlijk al vanaf dat ze een baby is, ze kwam als klein meisje altijd over de vloer om zelf een ijsje te maken. Een aantal jaar geleden kwam ze ’s ochtends binnen op koningsdag (een van de drukste dagen van het jaar) en vroeg of ze die dag mocht komen helpen. Die heel dag ging eigenlijk super goed. Ze heeft uiteindelijk bij Fiona aangegeven dat ze hier graag wilde werken. Fiona heeft toen contact met mij opgenomen. De begeleiding vanuit Voorne-Putten Werkt is goed, er zijn genoeg contact momenten en ze zijn meerdere keren langs geweest om te kijken hoe het gaat. Het gaat met Sanne heel goed, ze doet haar werk goed en ik heb zelf ook het idee dat ze het naar haar zin heeft.”