Dat doorzettingsvermogen wordt beloond, dat bewijst Soumia Ennassiri! Als moeder van een mooi gezin, heeft Soumia besloten dat ze ook wat wil betekenen voor anderen. Ze heeft toen haar werkadviseur gebeld, waarna het balletje is gaan rollen. Na een korte periode bij een zorginstelling in Schiedam gewerkt te hebben, deed zich een mooie kans voor. Soumia mocht deelnemen aan het werkleertraject van Argos en heeft nu, na 7 maanden, haar contract voor de functie van Gastvrouw in ontvangst mogen nemen.

 

“Ik ben zo blij”, vertelt Soumia enthousiast. Als Gastvrouw bij Argos breng ik koffie en gezelligheid in de huiskamer van de Es in Spijkenisse. Ik serveer  koffie en thee, maak een praatje met de cliënten en help hen waar nodig is”. Omdat Soumia in het bezit is van een diploma Helpende 2, die ze vroeger heeft behaald, valt ze ook wel eens in op de afdeling. Ze hoopt over een paar maanden, als er een vacature is, aangenomen te worden als Helpende 2 . Intussen leert ze ook hard door om haar VIG 3 diploma te halen.

 

“Mede door de verspreiding van het coronavirus, was het de afgelopen maanden niet altijd makkelijk”, aldus Soumia. “Er zijn cliënten ziek geworden en we hebben verschillende keren de deuren moeten sluiten. Bovendien was de opleiding best pittig. De tijd en de ontwikkeling gaat hard. Tegenwoordig moet je veel meer weten dan vroeger “. Dankzij haar doorzettingsvermogen en hulp van familie en haar kinderen, is het haar desondanks gelukt om een contract te bemachtigen. Ze is Smahane Rakib (werkadviseur gemeente Nissewaard), Kasia Derks (accountmanager Voorne-Putten Werkt) en Karin van der Kooij (jobcoach Voorne-Putten Werkt) dankbaar voor alle hulp en de geboden kans.