‘’Soms moet je even out of the box denken om mensen op weg te helpen’’

Dat er soms creatieve manieren bedacht worden om mensen over te halen iets nieuws te proberen blijkt wel uit het onderstaande verhaal:

Bij Voorne-Putten Werkt zijn ongeveer 400 mensen in dienst. Een aantal daarvan zijn gedetacheerd maar de grootste groep is werkzaam op een van onze 4 locaties.

We proberen natuurlijk zoveel mogelijk mensen te detacheren, het einddoel is dan uiteindelijk dat iemand in dienst komt van de organisatie waar diegene gedetacheerd is.

Helaas kan niet iedereen gedetacheerd worden en voor die mensen is Voorne-Putten Werkt dan een vaste basis waar ze met veel plezier aan het werk kunnen blijven.

Er is echter ook een groep die het een beetje eng vindt om naar een nieuwe werkgever te gaan, want nieuwe mensen, nieuw werk, een andere locatie, heel veel verandering is niet voor iedereen gemakkelijk.

Een van onze collega’s, Conny Troost bedacht toen het volgende: Een proef- groeps detachering. met een leidinggevende erbij vanuit Voorne-Putten Werkt.  ‘’Conny Troost vertelt: Je moet soms even out of the box denken om mensen op weg te helpen. Ik zie vaak dat iemand eigenlijk wel toe is aan een volgende stap maar niet gelijk vast willen zitten. Je kunt het dus zien als een soort snuffelstage. Op die manier kunnen onze medewerkers eens kijken of een nieuwe werkomgeving iets is wat ze aan zouden durven.’’

Voorwaarde was wel dat de groep medewerkers 2 weken op proef ging en het ook 2 weken de kans moest geven . We vonden een partij die hier graag aan mee wilde werken : Inter Marine Wholesalers (IMW).

In juni heeft de proef plaatsgevonden, 7 kandidaten en een leidinggevende zijn 2 weken proef gaan draaien bij IMW en we kunnen concluderen dat het resultaat verbluffend goed is.

  • 1 kandidaat wil vast gedetacheerd worden
  • 4 kandidaten willen vaker terug naar IMW

We hebben kort gesproken met een van de medewerkers die mee heeft gedaan aan deze proef en vroegen haar naar haar ervaring:

‘’ Met een paar van mijn collega’s ben ik twee weken gaan kijken bij IMW. We gingen eerst kennismaken en er werd ons uitgelegd wat we hier mochten doen. Ik voelde mij direct op mijn gemak, het was er rustig er stond leuke muziek aan er was ook tijd om tijdens het werken een beetje te kletsen met andere mensen. Ik heb het als heel leuk ervaren en wil hier graag gedetacheerd worden. Doordat we met een groepje collega’s gingen vond ik het minder eng en voelde ik mij beter en sneller op mijn gemak. Mijn werkzaamheden deze dagen waren onder andere het stickeren van bijvoorbeeld shampoo en WC hygiëne verpakkingen.’’ Destiny Ulkened