‘De rollende sportgek, is uitgerold’

Met grote ontsteltenis heeft Voorne-Putten Werkt het nieuws binnen gekregen dat Patrick Buijs is komen te overlijden op 2e Kerstdag jl. Hij heeft de afgelopen maand keihard geknokt in een wedstrijd, die hij helaas niet kon winnen. Patrick was werkzaam binnen Voorne-Putten Werkt, maar is ook bij de gemeente Nissewaard werkzaam geweest. Hij was een erg goed gewaardeerde collega van ons.

Patrick Buijs zit vanaf zijn geboorte in een rolstoel vanwege vroeggeboorte en daar ten gevolge van een verlamming van zijn benen. Hij werd dan ook al in het verenigingsleven van de voetbal, hockey, basketbal enz., waar hij als vrijwilliger veel diensten verleende, en binnen de pub-quizwereld “de rollende sportgek” genoemd. Hij wist namelijk ontzettend veel over sport.

Begin december werd er bij Patrick een zeer agressieve vorm van slokdarmkanker geconstateerd met uitzaaiingen. Moeilijke gesprekken tot gevolg en een enorme klap voor hem. In het ziekenhuis werd een behandelplan overwogen en afgesproken om zijn leven nog te verlengen. Na de eerste chemo-behandeling werd duidelijk dat hij het levensverlengend vervolg niet meer kon aangaan. De volgende klap, die hij moest verwerken.
We kunnen zeggen dat wij enorm trots op hem zijn hoe hij de strijd is aangegaan en bevoorrecht waren dat we hem intensief hebben mogen bijstaan.

Op 21 december jl. hebben we met een privé-optreden van René van Kooten, een tweetal vrienden en groep collega’s nog zijn 45e verjaardag kunnen vieren. Een moment waar hij erg blij mee was en zijn pijn even kon vergeten. Naast dit mooie moment waren er ontzettend veel kennissen, vrienden en familie, die langs zijn geweest of een kaart of cadeau hebben laten bezorgen. Dit heeft hem enorm gesteund in zijn zware strijd. Hij gaf aan enorm genoten te hebben van alle oprechte aandacht en emotie, wat zijn periode in het ziekenhuis ook heel waardevol heeft gemaakt. Zo kon hij ook zijn halfbroer en halfzusje na 11 jaar weer in de armen sluiten. Dit was een mooi en emotioneel moment, ondanks het vele slechte nieuws.

Uiteindelijk heeft hij op 2e Kerstdag de rust gevonden en is hij rustig ingeslapen.

De rollende sportgek is hiermee definitief uitgerold….. we gaan Patrick met zijn allen enorm missen!

De uitvaartdienst van Patrick zal in een besloten kring plaatsvinden, conform zijn wensen.
De genodigden voor deze plechtigheid ontvangen een rouwkaart.
Alvorens de besloten plechtigheid, die vanaf 14:00 op maandag 2 januari 2023 start, wordt om 13:00 een open toegankelijke ceremonie (erehaag) gehouden op het hoofdveld van de voetbalvereniging van Nieuwenhoorn. Hierbij kan, naast de genodigden, iedereen aansluiten die dat zou willen.

Hierna wordt hij gedragen naar het uitvaartcentrum aan de Stoofweg in Hellevoetsluis.
Na de besloten plechtigheid in de aula wordt hij naar zijn laatste rustplaats gebracht, waar de niet-genodigden weer kunnen aansluiten.
Na de begrafenis is er voor de genodigden de gelegenheid tot samenzijn in voornoemd uitvaartcentrum.

Ter afsluiting van het afscheid van Patrick is er vervolgens voor allen in de kantine van
vv. Nieuwenhoorn de mogelijkheid om informeel bij elkaar te komen om gezamenlijk het glas op hem te heffen.

Voor diegenen die dit graag willen hebben wij de rouwkaart hier bijgevoegd.

rouwkaart Patrick-internet

Namens het bestuur, directie, managementteam en alle collega’s van Voorne-Putten Werkt