8 t/m 14 september ‘Week van Lezen & Schrijven’

Wist u dat er in Nederland 2,5 miljoen mensen zijn die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen?

Dit is een enorm aantal mensen, deze mensen hebben vaak ook moeite met een computer of een smartphone. Dat is in de tijd van nu ontzettend lastig.

Bij Voorne-Putten Werkt signaleren wij deze problematiek ook. Om onze medewerkers te ondersteunen en te helpen besteden wij hier veel extra aandacht aan door het geven van allerlei cursussen en lessen. Tijdens de week van het lezen & schrijven schenken wij hier nog extra aandacht aan. Wij bieden deze week extra activiteiten aan.

Op dit moment hebben wij een samenwerking met stichting lezen & schrijven en financieren zij een pilot digitale vaardigheden, deze training mogen wij momenteel aan 16 van onze medewerkers aanbieden en zal 26 september van start gaan. Onze medewerkers hebben aangegeven dat ze deze vaardigheden graag willen leren / verder ontwikkelen. De training zal verzorgd worden door BWorkz en duurt 10 weken. Daarbij zullen wij bij Voorne-Putten Werkt ook een aantal refurbished computers gaan aanbieden zodat de medewerkers de vaardigheden kunnen blijven ontwikkelen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de medewerkers niet alleen een training volgen maar dat we ook op een duurzame manier verder blijven werken aan de ontwikkeling.

Op 8 september gaan we de ‘Week van lezen & schrijven’ openen met een korte introductie in onze kantine, dit zullen wij doen op een leuke manier met o.a. koekjes in de vorm van letters en met taalspelletjes. Deze educatieve spelletjes zullen beschikbaar blijven in onze kantine, collega’s kunnen onderling met elkaar spelen en elkaar helpen.

Op maandag 12 september zal er een voorlees ochtend- en middag gehouden worden. Er zal voorgelezen worden uit een boek die door medewerkers is uitgekozen. Voorlezen is een hele goede manier om taal te leren en te ontwikkelen.

Op dinsdag 13 september gaan wij een kick-off verzorgen van het project digitale vaardigheden. Op dit moment zijn er al 42 medewerkers bij Voorne-Putten Werkt die een cursus hebben gevolgd op het gebied van taal en of rekenen. Op 26 september start er een nieuwe groep van 16 medewerkers die starten met de cursus ‘Digitale vaardigheden’.

Wij kijken uit naar een week vol leuke en leerzame activiteiten en hopen dat wij onze medewerkers kunnen blijven stimuleren om te blijven leren en zich te blijven ontwikkelen.