Het laatste kwartaal van 2022 hebeben wij succesvol samengewerkt met Zustainabox. Deze samenwerking was zo leuk en is heel goed bevallen. Hieronder even een kleine samenvatting.

ZustainaBox is een initiatief van Manon van Leeuwen. Zij lanceerde de box met een missie. Zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker duurzame keuzes te maken. Omdat elke stap telt en we zo samen de wereld een beetje mooier kunnen maken. In de box zitten plasticvrije, plantaardige en pure producten die op een duurzame, verrassende en aantrekkelijke manier worden verpakt. En daar mochten wij met Voorne-Putten Werkt aan mee helpen.

ZustainaBox inspireert jaarlijks 10.000den mensen spontaan om te gaan kiezen voor duurzame producten omdat zij de box als cadeau ontvangen van hun werkgever en zo kunnen voelen, ruiken, proeven en zien hoe leuk duurzame producten zijn.

ZustainaBox is een social enterprise. Zij wil de wereld een stukje mooier maken. Niet alleen door mensen te inspireren wat vaker duurzaam te gaan kiezen voor duurzaam. Ook door samen te werken met goede doelen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen aan leuk en zinvol werk. Bij alles wat ze doen zetten ze mens en milieu centraal. Minimaal 10% van hun winst wordt via de Zustaina Foundation gedoneerd aan goede doelen die ecologische en sociale uitdagingen aanpakken. Grote inpak projecten zijn dit jaar met kerst naar grote tevredenheid uitbesteed aan Voorne-Putten Werkt. De korte lijnen, de flexibiliteit en het enthousiasme van het team zorgde voor veel werkplezier aan beide kanten tijdens de feestdagen maand. Zonder Voorne-Putten Werkt had Zustainabox in 2022 geen 30.000 huishoudens blij kunnen maken met een pakket.

Een paar getallen – Voorne-Putten, Werkt voor ZustainaBox:

– 1.100 brievenbusdoosjes gevuld
– 250 boxen in cadeaupapier verpakt
– 250 waszakjes ingepakt
– 6.200 grote kerstpakketten gevuld en verpakt