‘succesvol gedetacheerd’

Bij Voorne Putten werkt zijn mensen werkzaam met o.a. een WSW indicatie. Dit houdt in dat iemand een arbeidsbeperking heeft. Ons doel is om iemand met een WSW indicatie aan het werk te krijgen bij een gewone werkgever in plaats van bij een sociale werkvoorziening. Op die manier kan iemand zoveel mogelijk meedraaien in de maatschappij en het maximale uit zichzelf halen. Door samen te werken met elkaar, kan men heel ver komen. Samen sterk op weg naar werk!

Vanuit bovenstaand oogpunt is er een samenwerking tot stand gekomen tussen Voorne-Putten Werkt, Coastline Logistics en William de Pruis. Per 1 mei 2022 is William namelijk gedetacheerd bij Coastline Logistics. Weten hoe dat gaat? Lees vooral even verder!

 

Even voorstellen: Fiona Feelders is accountmanager bij Voorne-Putten Werkt en zoekt naar werkplekken voor haar cliënten. Fiona heeft ervoor gezorgd dat William geplaatst is bij Coastline Logistics en is ook het aanspreekpunt voor zowel William als voor Dirk van den Bos van Coastline Logistics.

Een aantal vragen aan Fiona:

Hoe ontstaat een detachering nu precies?

Door vraag en aanbod van werk en mensen op elkaar af te stemmen. Soms “past” een van onze medewerkers volledig op een bestaande vacature, maar meestal vindt er maatwerk plaats. Het takenpakket wordt afgestemd op de competenties en wensen van de gedetacheerde medewerker. In de regel beginnen we eerst met een proefplaatsing. In deze periode kunnen onze mensen en een opdrachtgever aan elkaar wennen. Hierna volgt een detachering of besluiten we met elkaar dat het toch niet zo’n goede match is.

Hoe ben je bij Coastline Logistics terechtgekomen?

De eigenaren van Coastline Logistics vonden ons. Zij kwamen bij ons op bezoek en namen een kijkje op de Laanweg en de Lorentzweg. Ze waren direct enthousiast en wilden graag met een van onze medewerkers samenwerken voor lange tijd. Ze gaven aan het werk aan onze mensen aan te willen passen. Tijdens het bezoek krijg je ook een gevoel bij een bedrijf. Dit maakt het makkelijker om naar een goede match op zoek te gaan.

Waarom is WiIlliam volgens jou de ideale kandidaat?

William heeft eigenlijk alles waar de opdrachtgever naar op zoek was: William is enthousiast, leergierig, verantwoordelijk, heeft kennis van zaken en is in het bezit van belangrijke certificaten voor de transport. William kan ook goed met de computer overweg. Nadat ik met verschillende collega’s had gesproken over wat voor omgeving en werk passend zou zijn voor William, wist ik zeker dat William en de opdrachtgever een goede match zijn.

Hoe verloopt de samenwerking tussen jou, William en Dirk van den Bos tot nu toe?

Heel prettig. We weten elkaar goed te vinden en bereiken als er bijzonderheden zijn. Tijdens het kennismakingsgesprek hebben we afspraken gemaakt over werkplekvoorwaarden die voor William goed werken. William zelf geeft ook makkelijk zijn grenzen aan en trekt aan de bel als dit voor hem nodig is. Dit maakt samenwerken fijn.

 

 

William de Pruis Vertelt:

Mijn naam is William de Pruis, ik ben 36 jaar en woonachtig in Spijkenisse. Na 18 jaar werkzaam geweest te zijn bij Voorne-Putten Werkt, wilde ik graag eens iets anders doen. Toen kwam er een plek vrij bij Coastline Logistics en in samenwerking met Fiona van Voorne-Putten Werkt is het gelukt. Ik heb eerst drie dagen proefgedraaid en dat is zo goed bevallen dat ik daarna ben begonnen. We werkzaamheden zijn; pakketjes aannemen en sorteren. Orders in het systeem zetten, pallets in folie wikkelen en stickers opplakken met order nummers. Als dit klaar is gaat het in de trailer en wordt het vervoerd. Ik vind de samenwerking met Dirk ook heel fijn, hij luistert naar mij en neemt de tijd voor mij.

Dirk van den Bos vertelt:

Onze accountant kwam naar ons met het voorstel om met iemand aan de slag te gaan met een wsw indicatie. Wij waren eigenlijk direct enthousiast over dit idee en na een bezoek en rondleiding bij Voorne-Putten Werkt, wisten we dat we dit graag door wilden zetten. Fiona Feelders stelde William aan ons voor en hij heeft eerst een aantal dagen proefgedraaid. Wij konden al snel zien dat William wist waar hij mee bezig was en waren erg blij met zijn inzet en natuurlijk hem als persoon. Tot op heden bevalt de samenwerking met William ons heel erg goed. We staan ook in nauw contact met Fiona en dit verloopt allemaal heel soepel. De communicatie verloopt goed en ik heb het gevoel dat het een goede samenwerking is, ik ga er van uit dat dit wederzijds is.