DigiTAAL naar werk! 📲 💻

Afgelopen dinsdag 13 september, in de ‘week van lezen & schrijven’, was de feestelijke start van ons nieuwe project ‘Digitaler naar werk’. 📣

In een ideale wereld kan iedereen lezen, schrijven en rekenen, want het belang daarvan is immens groot. Wij als Voorne-Putten Werkt doen er daarom zo veel mogelijk aan om onze medewerkers hierbij te helpen.

De maatschappij is razendsnel gedigitaliseerd, maar dit is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Digitale vaardigheden worden daarom steeds belangrijker. Gelukkig krijgen wij nu, samen met vier andere sociale ontwikkelbedrijven, de kans om een aantal van onze medewerkers te helpen bij het ontwikkelen van hen digitale vaardigheden, dit doen wij in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven & BWorkz.

Vanaf 26 september gaat de eerste groep medewerkers starten met de cursus ‘Digitale vaardigheden’. De medewerkers gaan in groepen met hen eigen leerdoel aan de slag, hierbij krijgen ze hulp van een trainer.

Wij hopen dat onze medewerkers met deze cursus hun digitale vaardigheden verbeteren en ze op deze manier beter mee kunnen doen in de maatschappij. 💪

Wethouder Wouter Struijk was aanwezig bij de opening en benadrukte het belang van digitale vaardigheden. Een aantal van de deelnemers kende hij ook persoonlijk en hij was erg blij en trots om te zien dat onze medewerkers zich willen en blijven ontwikkelen.

We voeren ‘Digitaler naar werk’ uit in samenwerking met SBCM (Kenniscentrum en A&O-fonds sociale werkgelegenheid). Het project wordt ondersteund door @The Digital Collective in Brussel. Dat is een non-profit organisatie met als doel digitale inclusie te stimuleren in heel Europa, met ondersteuning van Google.org.

Meer weten over dit project? Bekijk dan de website van Stichting Lezen en Schrijven