Wethouder Igor Bal (Werk en Inkomen) heeft een bezoek gebracht aan thuiszorgorganisatie Anna voor Zorg. Dit was in het kader van de nieuwe samenwerking tussen Voorne-Putten Werkt en Anna voor Zorg. De wethouder heeft zich laten informeren over het opleidingsconcept van de thuiszorgorganisatie en heeft de drie enthousiaste kandidaten van Voorne-Putten Werkt die als eerste in het BBL-traject mogen starten, gefeliciteerd.

Franklin Elgin, officemanager Anna voor Zorg: “Om aan kwalitatief goede kandidaten te komen, heeft Anna voor Zorg samen met opleidingsinstituut Curio een opleiding opgezet. De opleiding levert maatwerk om toekomstige medewerkers beter in te zetten bij de behoeften van thuiszorg. Tijdens de opleiding worden klassen met maximaal zestien studenten uit verschillende leerjaren voorbereid op het werken binnen Anna voor Zorg. De reguliere opleidingen leggen veel nadruk op werken in de intramurale sector. Dat is anders dan werk in de thuiszorg, waarbij veel alleen wordt gewerkt”.

De samenwerking is tot stand gekomen op initiatief van Voorne-Putten Werkt en Anna voor Zorg wil graag maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voorne-Putten Werkt heeft een aantal enthousiaste kandidaten voor de opleiding kunnen leveren. Er zijn 4 kandidaten geslaagd voor het toelatingsexamen, waarvan er nu 3 al direct zullen starten. De kandidaten zijn erg blij met de geboden kans en hebben veel zin in de opleiding.

Wethouder Bal: “Mooi dat Anna voor Zorg zo maatschappelijk betrokken is. Met Voorne-Putten Werkt zoeken we graag de samenwerking om zo onze werkzoekenden mooie kansen te bieden, zodat ze weer op eigen benen kunnen staan.”