Duurzaamheid
We werken momenteel hard aan een structureel beleid en visie om actiegericht de verduurzaming te bewerkstelligen binnen VPW.
We doen dit aan de hand van de 17 Substainable Development Goals, en vanuit daar zijn we druk bezig om onze visie, doelen, strategieën en acties te bepalen voor de komende jaren.

Eerder wonnen wij al de ‘Wij doen groen’ Award en is onze duurzaamheidsadviseur Kees Dudink in gesprek geweest met onze klimaatburgemeester.

Vooruitlopend op een sluitende aanpak en uitgewerkt plan is VPW volop in beweging met verduurzaming van onze gebouwen, maar ook in hun bedrijfsvoering verder te verankeren. VPW maakt gebruik van ledverlichting, het meubilair is vaak tweedehands, en metalen, karton, papier, hout, plastic, glas en batterijen worden zorgvuldig gescheiden. Ook is er een ‘Tweede kans kledingrek’ voor personeel.

De volgende stap is nu gezet in de realisering van verduurzaming van ons wagenpark van Vervoer (personen en goederen), als aanvulling op een deel van de elektrische voertuigen bij Groen en Schoon. Drie elektrische bussen voor VPW en vorig maand is onze eigen laadpaal ook geplaatst.
Wouter Struijk en Chris Hottentot vanuit hun beide portefeuilles, respectievelijk sociaal domein en duurzaamheid waren aanwezig om de bussen in ontvangst te nemen en bijgepraat te worden over de duurzaamheidsplannen van VPW.
Ze kregen een uitleg over de bussen van onze ontwikkel- en werkleider Vervoer, Jan de Voogel & Leen de Waal, natuurlijk is er ook een proefritje gemaakt.

Ook als onze visie en doelen nog niet exact vastgesteld zijn hebben wij de komende tijd voldoende acties open staan om verder aan de slag te gaan en onze duurzaamheidsdoelen waar te maken.
Om zo goed te laten zien aan al onze stakeholders dat wij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) blijven nastreven.
VPW wil bijvoorbeeld een keurmerk Blik op Werk voor dienstverlening op het gebied van duurzame arbeidsparticipatie behalen en juist MVO nog meer tonen als VPW voor onze klanten en opdrachtgevers.

De onderwerpen energiereductie en circulair werken en de gekoppelde doelen voor VPW staan ook in ons concept visie plan.

Genoeg te doen en daar gaan we dan ook met elkaar voor! Zo behalen we resultaten op het punt van duurzaamheid.
Zo is er een oud-Afrikaans gezegde : “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!”.
Dat past om een passende bedrijfsvoering en ondernemerschap VPW aan elkaar te verbinden en zo een mooie gezamenlijke bijdrage te leveren aan een leefbare wereld en voor onze toekomstige generaties bewoners, medewerkers en vrijwilligers.