Voorne-Putten Werkt heeft 1 april j.l. aan het personeel bekend gemaakt, dat Viola Ruis benoemd is tot waarnemend directeur. Per 1 april volgt zij voormalig directeur Patrick van Uitert op, die per half april de functie van directeur heeft aanvaard bij Avres.

“Er begint voor mij een nieuw avontuur waar ik heel veel zin in heb”, aldus Viola Ruis. In haar nieuwe rol als waarnemend directeur gaat zij de komende maanden aan de slag met het uitvoeren van het organisatieplan en het realiseren van de gestelde doelen. Dit doet zij samen met een 4-tal teamcoördinatoren en het overige personeel van Voorne-Putten Werkt. De komende maanden zal de Gemeente Nissewaard onderzoek doen om een goed profiel te kunnen schetsen voor de nieuw te werven directeur. Hiervoor zal o.a. worden bekeken hoe ze Voorne-Putten Werkt willen positioneren en wat de ontwikkelingen zijn in de regio.

Viola Ruis is sinds 1 januari 2017 in dienst bij Voorne-Putten Werkt als teamcoördinator. Daarvoor was zij werkzaam bij de gemeente Nissewaard in verschillende functies, waaronder projectleider en strategisch adviseur.