Maandag 6 december heeft Voorne-Putten Werkt een contract ondertekend met het bedrijf Playsight.  Het contract, dat ondertekend is door wethouder Igor Bal, gaat over de VR-bril die door Voorne-Putten Werkt ingezet wordt bij de training heftruck.

Playsight biedt een full-service oplossing voor een innovatieve aanvulling op de huidige heftruck training. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een Virtual Reality-bril in combinatie met speciaal ontwikkelde software. Deze combinatie wordt gebruikt om een realistische virtuele omgeving na te bootsen.

Het voordeel van de training is dat er getraind kan worden zonder risico’s, benodigd materiaal en er extra focus ligt op veiligheid. Dit klinkt Voorne-Putten Werkt als muziek in de oren. Na het VR-programma weten de deelnemers hoe je een heftruck kunt bedienen, waar alle knoppen zitten en waar zij voor dienen, wat de veiligheidsregels zijn tijdens het rijden en hoe er met vracht gereden kan worden. Aansluitend gaan de kandidaten trainen op een echte heftruck.

“Met de VR-bril hoopt Voorne-Putten Werkt nog meer goede kandidaten op te kunnen leiden voor het logistieke vak’, aldus wethouder Igor Bal. “We hopen hiermee tegemoet te kunnen komen aan de vraag van ondernemers in de regio”.