Vandaag heeft Voorne-Putten Werkt Leen de Waal uitgeroepen tot werknemer van het jaar 2020!

Na dik 20 jaar bijstand werd Leen 1,5 jaar geleden uitgenodigd voor een Work First Traject. In eerste instantie was Leen nog niet heel enthousiast, maar heel veel keus had hij niet. Het rondkomen van een bijstandsuitkering met een groot gezin was ronduit zwaar en de sociale dienst zat hem achter de broek. Met lood in zijn schoenen reed Leen zijn eerste werkdag naar Voorne-Putten Werkt. Onderweg naar het werk heeft hij een knop omgezet in zijn hoofd en besloten het traject een eerlijke kans te geven. Hier heeft hij tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gehad.

“Wat mij opviel aan het Work First Traject is dat de nadruk niet ligt op het vinden van elk aannemelijk werk, maar juist op het wat wil je en hoe gaan we je daar krijgen”, vertelt Leen. “Omdat ik zelf niet zo goed precies wist wat ik precies wilde, werd mij voorgesteld een heftruckcursus te gaan volgen. Baat het niet, dan schaadt het niet en dan heb je toch nog een certificaat op zak waarmee je je kans op de arbeidsmarkt vergroot. Tijdens de cursus werd mij aangeboden om een tijdje mee te draaien in het magazijn van Voorne-Putten Werkt en dat leek mij wel wat. Dit aanbod heeft mijn leven compleet veranderd. Ik kon goed meekomen in het magazijn en had het enorm naar mijn zin. Aan het eind van het traject moest ik me inschrijven bij het uitzendbureau. Ik wilde helemaal niet weg bij Voorne-Putten Werkt. Op het moment dat ik dacht afscheid te moeten nemen, vroegen ze mij of ik mijn rijbewijs had. Ze hadden waarschijnlijk een chauffeur nodig in het nieuwe jaar en wilden weten of ik dat wat vond. Ik zat bijna te springen op mijn stoel van blijdschap. Daarna is het allemaal vrij snel gegaan. Ik heb een maand lang met een ervaren chauffeur rondgereden en een crashcourse chaufferen doorstaan, waarna ik goedkeuring kreeg om zelfstandig te rijden. Daarna heb ik nog wat stapjes gemaakt en inmiddels ben ik officieel chauffeur/ meewerkend voorman bij Voorne-Putten Werkt en onlangs is mijn contract verlengd”. In het kader van de verdere ontwikkeling van Leen heeft de coördinator Vervoer vanwege het goed functioneren van Leen hem voorgedragen om te begeleiden bij de Leerlijn Vervoer. Hij zal meewerken bij het opleiden van de chauffeurs uit de pool trajectgangers.

Morina Asikinde (MT) vertelt enthousiast: “Ik vind het enorm leuk dat Leen de Waal is verkozen tot werknemer van het jaar. Hij heeft het dik verdiend! Leen is verkozen tot werknemer van het jaar, omdat hij altijd goed gehumeurd is en hem geen opdracht teveel is. Alle klussen pakt hij zonder mopperen aan. Zijn inzet is 200%. Hij is enorm collegiaal en is dan ook geliefd bij de medewerkers van Voorne-Putten Werkt. Daarnaast heeft iedereen veel respect voor het feit dat hij na 20 jaar het werkleven zo goed heeft opgepakt en zulke mooie stappen maakt.