Voorne-Putten Werkt is hét werkleerbedrijf op het eiland Voorne-Putten en het havengebied. Twee gemeenten – Nissewaard en Voorne aan Zee – bundelen hiermee hun kennis, ervaring en netwerk in één organisatie. Wij begeleiden dagelijks mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij bieden werk onder aangepaste omstandigheden en begeleiden werkzoekenden in hun weg naar de arbeidsmarkt. Dit kan door het volgen van een cursus, leerlijn, traject, maar ook met begeleiding door onze accountmanagers en/of jobcoach. Zo gaan we samen sterk op weg naar werk!

Wij werken met en voor mensen. Dit doen wij op een professionele manier met het eindresultaat helder in beeld. Wij werken met onze Wsw-werknemers en kandidaten aan hun doelen. Samen gaan we sterk op weg naar werk. Hierbij werken wij in lijn van onze kernwaarden: professioneel, mensgericht, deskundig, resultaatgericht, empathisch en transparant.

Professioneel

Voorne-Putten Werkt is een professionele organisatie met 5 locaties, 500 medewerkers en dagelijks zo’n 100 kandidaten verspreid over de gemeente Nissewaard en de gemeente Westvoorne. Er wordt een regio bedient van 150.000 inwoners in Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. Voorne-Putten Werkt ondersteunt zowel lokale werkgevers op het eiland Voorne-Putten, als werkgevers in de regio Rijnmond. Binnen de regio Rijnmond werken gemeenten en ontwikkelbedrijven goed met elkaar samen om ondernemers en kandidaten zo goed mogelijk te faciliteren. Voorne-Putten Werkt weet wat er in de arbeidsmarkt speelt en heeft jarenlange kennis en ervaring op het gebied van financiële mogelijkheden en duurzame ontwikkeling.

Mensgericht

Bij Voorne-Putten Werkt zeggen we niet wat mensen moeten doen, maar vragen wij wat wij voor hen kunnen doen. De insteek hierbij is mensen te stimuleren vanuit de eigen wens in plaats van het opleggen van een wil. Vanuit deze wensen gaan wij aan de slag met het leveren van een maatwerk-pakket gericht op het benutten van iemand volledige potentieel.

Transparant

Voorne-Putten Werkt geeft openheid van zaken. Dit doen wij door duidelijk informatie te bieden, helderheid te scheppen in verwachtingen naar medewerkers en kandidaten en ook door na te komen wat wij toezeggen.

Deskundig

Voorne-Putten Werkt heeft door jarenlange ervaring, expertise en ervaring een team opgebouwd, dat weet hoe zij het beste uit mensen kan halen. Hierdoor levert Voorne-Putten Werkt niet alleen deskundige kandidaten af op de arbeidsmarkt, maar ook mensen die zijn opgeleid voor het werken in specifieke sectoren zoals de schoonmaak, het groen of de industrie.

Resultaatgericht

Aan het einde van de dag gaat het om een positief resultaat. Dit zijn geen commerciële resultaten, maar het behalen van maatschappelijke doelen waar Voorne-Putten Werkt het verschil in wil maken. Of dit nu het betrekken van inwoners bij het arbeidsproces is of het inspelen op een maatschappelijke vraag: Voorne-Putten Werkt gaat voor maximale ontwikkeling van medewerkers en kandidaten. Dit kan zijn van sociale activering tot gedeeltelijk of gehele  terugkeer in het arbeidsproces.

Empatisch

Naast het benutten van iemands potentieel en het motiveren van de mensen is Voorne-Putten Werkt ook thuis in de begeleiding van de mens achter de werknemer. Wat houdt iemand bezig, zijn er beperkingen en zo ja hoe kunnen wij het leven met een beperking toch wat makkelijker maken zodat het mogelijk is om aan de slag te kunnen gaan.